Mor lahana salamurası nasıl yapılır?

Mor Lahana Salamurası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Birçok kırmızı lahanayı patates soyacağı ile soyuyoruz.
  2. Üzerine bir su bardağı sirke bir çorba kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
  3. Bu karışımı güzelce yoğurduktan sonra 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. 2 saat sonra kavanozlara dolduruyoruz.
  5. İçindeki suyu döküyoruz.

Kırmızı lahana konservesi nasıl yapılır?

Kara Lahana Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanamızı ince ince doğrayalım tuzunu atıp yoğuralım bir saat kadar beklesin.
  2. Sirke ile limon tuzumuzu katalım karıştıralım.
  3. Kavanozlara dolduralım geri kalan suyunu üzerlerine bölüştürelim. Aylarca dursa dahi bozulmaz.

Dec 2, 2019

Mor lahana konservesi nasıl yapılır?

Mor Lahana Turşusu (Konserve) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak lahanayi ince ince kesiyoruz ve bir kabin icerisine koyuyoruz.
  2. Üzerine tuz, sirke, limonu sıkıyoruz.
  3. 5 dakika bekledikten sonra kavanozlara koyuyoruz.
  4. 2 bardak suyu ve limon tuzunu karıştırıp kavonozlara pay ediyoruz.
  5. Lahanalarin uzerlerine kadar su dolsun.

Kırmızı lahana tarifi nasıl yapılır?

1. adım: Kırmızı lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. 2. adım: Daha sonra derin bir kabın içerisine lahanaları koyun. 3. adım: Üzerine sirke ve tuzu ekleyin. 4. adım: Rengi dönüp, lahanalar yumuşayana kadar eliniz ile lahanaları ovun.

Kolay mor lahana turşusu nasıl yapılır?

Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanalarımız ince ince doğranıp, ılık suyla güzelce yıkandıktan sonra 1, 5 yemek kaşığı kaya tuzu eklenerek 5-6 dakika derin bir kapta Yavaş yavaş ovulur.
  2. Süre sonunda 15 dakika kadar bekletilir ve kendini salar.

Mor lahana nasıl kesilir?

Mor lahananın dış yaprakları koparılır (Çok sert olduğu için salatanın yapısını bozar.). Mor lahana ortadan ikiye bölünür ve kullanılacak olan kısım ovalanarak yıkanır.

Kırmızı lahana salamura nasıl yapılır?

Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim. 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.